Bizim Mutfak

Sebzeli Kavurma

Sebzeli Kavurma

Sebzeli Kavurma

Kaç Kişilik: 4

Sebzeli Kavurma Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 tüm sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Sebzeli Kavurma Nasıl Yapılır ?

1
Sebzeli Kavurma tarifi için ; çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri tencereye alın. Etler suyunu çekip tekrar salana dek yüksek ateşte kavurun.

2
Etler kavrulurken soğanı küp küp doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ekleyin.

3
Zeytinyağını da gezdirin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurun.

4
Doğranmış biber, domates ve sarımsakları ekleyin.

5
Ardından kaynar suyu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

6
Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin.

7
Etler yumuşayınca Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni’yi ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Sebzeli Kavurma hazır. Sıcak sıcak servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Kremalı Mantar Soslu Bonfile

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Mantar Çorbası
  • 250 g dana bonfile
Tarifi Gör ›

Çökertme Kebabı

  • 300 g dana kontrfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Et marinasyonu için;

Tarifi Gör ›

Kayseri Yağlaması

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 g dana kıyma
Tarifi Gör ›

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 300 g dana kaburga
Tarifi Gör ›