Bizim Mutfak

Sebzeli Kavurma Tarifi

Sebzeli Kavurma Tarifi

Sebzeli Kavurma Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Sebzeli Kavurma Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 tüm sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
Paylaş:

Sebzeli Kavurma Nasıl Yapılır ?

1
Sebzeli Kavurma tarifi için ; çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri tencereye alın. Etler suyunu çekip tekrar salana dek yüksek ateşte kavurun.

2
Etler kavrulurken soğanı küp küp doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ekleyin.

3
Zeytinyağını da gezdirin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurun.

4
Doğranmış biber, domates ve sarımsakları ekleyin.

5
Ardından kaynar suyu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

6
Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin.

7
Etler yumuşayınca Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni’yi ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Sebzeli Kavurma hazır. Sıcak sıcak servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Fırında Sebzeli ve Beşamelli Köfte Tarifi

  • 1 kase brokoli 
  • 1 kase karnabahar 
Tarifi Gör ›

Kemik Suyu Bulyonlu Mantı Tarifi

  • 2 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 500 g hazır mantı
Tarifi Gör ›

Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi Tarifi

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 125 g tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış olmalı 
Tarifi Gör ›

Ramazan Kebabı Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tarifi Gör ›