Bizim Mutfak

Tarhanalı Tavuk Baget

Tarhanalı Tavuk Baget

Tarhanalı Tavuk Baget

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Tarhanalı Tavuk Baget Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası
  • 8 adet tavuk baget
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1/2 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Tarhanalı Tavuk Baget Nasıl Yapılır ?

1
Tarhanalı Tavuk Baget tarifi için ;tavuk bagetleri bol suda yıkayıp bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

2
Sarımsakları rendeleyin. Zeytinyağı, yoğurt, domates salçası ve balı geniş bir kapta karıştırın.

3
Rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası, üzüm sirkesi, toz kişniş, dağ kekiği ve tuzu ekleyin ve karıştırın.

4
Bagetleri hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin ve Tarhanalı Tavuk Baget hazır ,sıcak servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Fırında Tavuk

  • Yarım tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 1 adet bütün tavuk
Tarifi Gör ›

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav

  • 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
Tarifi Gör ›

Kremalı Tavuk Bonfile

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
  • 700 g tavuk bonfile
Tarifi Gör ›

Çıtır Tavuk Lokum

  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 7-8 parça parmak şeklinde doğranmış tavuk eti
Tarifi Gör ›