Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Tarhanalı Tavuk Baget

Tarhanalı Tavuk Baget

Tarhanalı Tavuk Baget

4 Kişilik

Tarhanalı Tavuk Baget Malzemeleri Nelerdir ?

  • 8 adet tavuk baget
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı Bizim Mutfak kemik suyuna tarhana çorbası
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1/2 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Kemik Suyuna Tarhana Çorbası

Tarhanalı Tavuk Baget Nasıl Yapılır ?

1
Tavuk bagetleri bol suda yıkayıp bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

2
Sarımsakları rendeleyin. Zeytinyağı, yoğurt, domates salçası ve balı geniş bir kapta karıştırın.

3
Rendelenmiş sarımsak, toz tarhana, üzüm sirkesi, toz kişniş, dağ kekiği ve tuzu ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırın.

4
Bagetleri hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin ve sıcak servis edin.

5
**Bir de isterseniz Kemik suyuna Düğün Çorbasıyla bir sos hazırlayıp makarna pişirebiliriz.

Diğer Tariflerimiz

Tavuk Güveç

  • 75 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak
Tarifi Gör ›

Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş

  • 3 adet tavuk göğüs eti
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Tarifi Gör ›

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav

  • 2 su bardağı Baldo Pirinç
  • 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›

Fırında Tavuk

  • 1 adet bütün tavuk
  • 500 gram patates
Tarifi Gör ›