1 yemek kaşığı Bizim Mutfak kemik suyuna tarhana çorbası
2 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
1/2 tatlı kaşığı dağ kekiği
1/2 çay kaşığı tuz
Tarhanalı Tavuk Baget Nasıl Yapılır ?
1
Tavuk bagetleri bol suda yıkayıp bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
2
Sarımsakları rendeleyin. Zeytinyağı, yoğurt, domates salçası ve balı geniş bir kapta karıştırın.
3
Rendelenmiş sarımsak, toz tarhana, üzüm sirkesi, toz kişniş, dağ kekiği ve tuzu ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırın.
4
Bagetleri hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin ve sıcak servis edin.
5
**Bir de isterseniz Kemik suyuna Düğün Çorbasıyla bir sos hazırlayıp makarna pişirebiliriz.