1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası
8 adet tavuk baget
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
1/2 tatlı kaşığı dağ kekiği
1/2 çay kaşığı tuz
Tarhanalı Tavuk Baget Nasıl Yapılır ?
1
Tarhanalı Tavuk Baget tarifi için ;tavuk bagetleri bol suda yıkayıp bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
2
Sarımsakları rendeleyin. Zeytinyağı, yoğurt, domates salçası ve balı geniş bir kapta karıştırın.
3
Rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası, üzüm sirkesi, toz kişniş, dağ kekiği ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
4
Bagetleri hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin ve Tarhanalı Tavuk Baget hazır ,sıcak servis edin.