Bizim Mutfak

Tavuk Fajita

Tavuk Fajita

Tavuk Fajita

Kaç Kişilik: 4

Tavuk Fajita Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
  • 2 adet fileto tavuk göğsü (200’er gramlık)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy kapya biber
  • 2 adet orta boy  yeşil dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet tortilla ekmeği

Tavuk Fajita Nasıl Yapılır ?

1
Tavuk Fajita tarifi için ; öncelikle tavukları 3-4 cm uzunluğunda jülyen şeklinde kesin. Sonra Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı paketinde yazan talimatlara göre 5 dakika marine edin.

2
Orta boy kuru soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kapya ve yeşil dolmalık biberleri jülyen şeklinde doğrayın.

3
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Jülyen doğradığınız sebzeleri tavaya alın ve yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin. Marine edilmiş tavuk etlerini de ilave edip kızarana kadar pişirin.

4
Soya sosunu ve Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı ürünündeki baharat karışımını ekleyerek karıştırın. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız tavuklu iç harcı, tortilla ekmekleri arasına paylaştırdıktan sonra rulo şeklinde sarın.Tavuk Fajita ‘nız hazır.

5
Arzu ederseniz damak tadınıza göre salsa sos, avokado sos veya baharatlı yoğurt sos (soğan, sarımsak, maydanoz ve salatalık ile hazırlanmış) ile servis edebilirsiniz.

Diğer Tariflerimiz

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk

  • Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 3-4 adet inceltilmiş tavuk göğüs eti
Tarifi Gör ›

Çıtır Tavuk Lokum

  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 7-8 parça parmak şeklinde doğranmış tavuk eti
Tarifi Gör ›

Tavuk Şiş

  • 1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon
  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
Tarifi Gör ›

Tavuk Güveç

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 75 g tereyağı
Tarifi Gör ›