Bizim Mutfak

Tavuk Fajita Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Tavuk Fajita Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
  • 2 adet fileto tavuk göğsü (200’er gramlık)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy kapya biber
  • 2 adet orta boy  yeşil dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet tortilla ekmeği
Paylaş:

Tavuk Fajita Nasıl Yapılır ?

1
Tavuk Fajita tarifi için ; öncelikle tavukları 3-4 cm uzunluğunda jülyen şeklinde kesin. Sonra Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı paketinde yazan talimatlara göre 5 dakika marine edin.

2
Orta boy kuru soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kapya ve yeşil dolmalık biberleri jülyen şeklinde doğrayın.

3
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Jülyen doğradığınız sebzeleri tavaya alın ve yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin. Marine edilmiş tavuk etlerini de ilave edip kızarana kadar pişirin.

4
Soya sosunu ve Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı ürünündeki baharat karışımını ekleyerek karıştırın. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız tavuklu iç harcı, tortilla ekmekleri arasına paylaştırdıktan sonra rulo şeklinde sarın.Tavuk Fajita ‘nız hazır.

5
Arzu ederseniz damak tadınıza göre salsa sos, avokado sos veya baharatlı yoğurt sos (soğan, sarımsak, maydanoz ve salatalık ile hazırlanmış) ile servis edebilirsiniz.

Diğer Tariflerimiz

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav Tarifi

  • 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›

Sebzeli Tavuk Şnitzel Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
Tarifi Gör ›

Yelpaze Tavuk Tarifi

  • 2 adet tavuk göğüs eti
Tarifi Gör ›