Bizim Mutfak

Tavuk Fajita Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Tavuk Fajita Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
  • 2 adet fileto tavuk göğsü (200’er gramlık)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy kapya biber
  • 2 adet orta boy  yeşil dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet tortilla ekmeği
Paylaş:

Tavuk Fajita Nasıl Yapılır ?

1
Tavuk Fajita tarifi için ; öncelikle tavukları 3-4 cm uzunluğunda jülyen şeklinde kesin. Sonra Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı paketinde yazan talimatlara göre 5 dakika marine edin.

2
Orta boy kuru soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kapya ve yeşil dolmalık biberleri jülyen şeklinde doğrayın.

3
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Jülyen doğradığınız sebzeleri tavaya alın ve yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin. Marine edilmiş tavuk etlerini de ilave edip kızarana kadar pişirin.

4
Soya sosunu ve Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı ürünündeki baharat karışımını ekleyerek karıştırın. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız tavuklu iç harcı, tortilla ekmekleri arasına paylaştırdıktan sonra rulo şeklinde sarın.Tavuk Fajita ‘nız hazır.

5
Arzu ederseniz damak tadınıza göre salsa sos, avokado sos veya baharatlı yoğurt sos (soğan, sarımsak, maydanoz ve salatalık ile hazırlanmış) ile servis edebilirsiniz.

Tavuk Fajita Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Tavuk Güveç Tarifi

Tavuk Güveç Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Sebzeli Tavuk Şnitzel Tarifi

Sebzeli Tavuk Şnitzel Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
Tarifi Gör ›
Tavuk Şiş Tarifi

Tavuk Şiş Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›
Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi

Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
Tarifi Gör ›