Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Tavuk Güveç

Tavuk Güveç

Tavuk Güveç

Tavuk Güveç Malzemeleri Nelerdir ?

  • 75 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 120 gr soğan
  • 200 gr havuç
  • 500 gr tavuk göğüs
  • 30 gr çok amaçlı un
  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 200 ml krema
  • Taze kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Konserve bezelye
  • Konserve mısır
  • 1 paket milföy
  • 1 yumurta
Serbest Gezen Tavuk Bulyon

Tavuk Güveç Nasıl Yapılır ?

1
Teflon bir tencereye tereyağını koyun. Ardından yemeklik doğradığınız soğanları ve rendelediğiniz sarımsakları tencereye alın ve kısık-orta ateşte terletin. Ardından küçük küpler halinde doğradığınız havuçları ekleyerek sotelemeye devam edin.

2
Birkaç dakika soteleme işleminden sonra didiklediğiniz tavukları tencereye ilave edin. Tavuklar suyunu salıp renk almaya başladığı an unu ekleyerek karıştırın. Ardından yaklaşık 30 ml sıcak suda erittiğiniz Bizim Mutfak Tavuk Bulyonu ve kremayı ekleyebilirsiniz. Baharatları da isteğinize göre ilave ettikten sonra bezelye ve mısırı da tencereye aktararak kıvam alana kadar ara ara karıştırın.

3
Milföy hamurunuzu mini güveçlerinizin ağız kısmını 2 cm bırakarak daire şeklinde kesin.

4
Tencerede hazırladığınız yemeği mini güveçlerinize doldurun. Ardından daire şeklinde kestiğiniz milföylerle güveçlerin üstlerini kapatın ve yumurta sarısını sürdükten sonra önceden ısıttığınız 170 derecelik fırınınıza verin. Milföylerin kızardığını gördüğünüzde fırından alarak servis etmeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Diğer Tariflerimiz

Fırında Tavuk

  • 1 adet bütün tavuk
  • 500 gram patates
Tarifi Gör ›

Sebzeli Tavuk Şnitzel

  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 4 adet ince dövülmüş tavukgöğsü
Tarifi Gör ›

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav

  • 2 su bardağı Baldo Pirinç
  • 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›

Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş

  • 3 adet tavuk göğüs eti
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Tarifi Gör ›