Bizim Mutfak

Tavuklu Kremalı Kabak Tarifi

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Tavuklu Kremalı Kabak Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Lezzetinde Düğün Çorbası
  • 200 ml krema
  • 1 kg kabak
  • 250 g mantar (Dilimlenmiş)
  • 500 g kemiksiz ızgara tavuk eti
  • Tuz-Karabiber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Paylaş:

Tavuklu Kremalı Kabak Nasıl Yapılır ?

1
Tavuklu Kremalı Kabak tarifi için ; bir fırın kabını zeytinyağı ile hafif yağlayın ve tavuk etlerini dizin. Üzerine dilimlenmiş mantarları yerleştirin.

2
Derin bir kaseye kremayı aktarın. Üzerine Bizim Mutfak Kemik Suyu Lezzetinde Düğün Çorbası karışımını ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın. Kabakları iyice yıkayıp kabuklarını soymadan yuvarlak dilimleyin ve kremalı karışımın içine ilave edin.

3
Tuzunu ayarlayın, karabiber ile tatlandırıp kabakların her tarafını kremalı karışıma bulayın. Mantarların üzerine dizin ve kalan krema karışımını da üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

4
Fırından almadan 5 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşar peyniri eriyip hafif kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Tavuklu Kremalı Kabak hazır .Fırından alın ve bekletmeden servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Lor Peynirli Renkli Biber Dolması Tarifi

  • 2 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
Tarifi Gör ›

Fırında Patatesli Enginar Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Tarifi Gör ›

Kremalı Tavuk Soslu Sebzeli Enginar Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Tavuk Çorbası
Tarifi Gör ›

Kıymalı Pırasa Dolması Tarifi

  • 15 adet büyük boy kalın pırasa
Tarifi Gör ›