Bizim Mutfak

Karnıyarık Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Karnıyarık Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 4 adet patlıcan
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıcak su
Paylaş:
Kaç Kişilik4

Karnıyarık Nasıl Yapılır ?

1
Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve uzunlamasına ikiye kesin. Tuzlu suda bekletip acısının çıkmasını sağlayın.

2
Yeşil biberleri yıkayıp doğrayın. Domatesleri rendeleyin veya küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin.

3
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Derin yağda arkalı önlü kızartın.

4
Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.

5
Kıyma kavrulunca doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

6
Ardından rendelenmiş veya doğranmış domatesleri, ve salçayı ekleyin. Malzemeler iyice karışana kadar pişirip Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ekleyin.

7
Patlıcanların ortasını hafifçe bastırarak açın ve içlerine hazırladığınız kıymalı karışımı paylaştırın.

8
Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sıcak suyu ve salçayı karıştırıp ekleyin ekleyin.

9
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika), karnıyarıklar fırından çıktıktan sonra sıcak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık Tarifi

Diğer Tariflerimiz

Kemik Suyu Bulyonlu Mantı Tarifi

Kemik Suyu Bulyonlu Mantı Tarifi

  • 2 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Tarifi Gör ›
Sebzeli Kavurma Tarifi

Sebzeli Kavurma Tarifi

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Tarifi Gör ›
Makarna Çanağında Köfte Tarifi

Makarna Çanağında Köfte Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
Tarifi Gör ›