Bizim Mutfak

Çanak Köfte

Çanak Köfte

Çanak Köfte

Kaç Kişilik: 4-6 Kişilik

Çanak Köfte Malzemeleri Nelerdir ?

Köftesi için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 400 g kıyma

İçi için;

  • 1 su bardağı garnitür

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri dilimleri

Salçalı sosu için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Domates Çorbası
  • 3.5 veya 4 su bardağı su

Çanak Köfte Nasıl Yapılır ?

1
Çanak Köfte tarifi için ;bir karıştıma kabına kıymayı alın. Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ve üzerinde yazan miktarda suyu, ince kıyılmış maydanozu kıymanın üzerine ekleyip iyice özleşene kadar yoğurun. Kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak çanak şeklini verin ve fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.

2
Köfteler pişerken domates sosunu hazırlayın. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyun. Eridikten sonra suyunu ve Bizim Mutfak Domates Çorbası’nı ekleyin ve kıvam alana kadar pişirip kenara alın.

3
Kızaran köfteleri fırından alın ve garnitürü içlerine paylaştırın. Üzerine pişirdiğiniz sosu gezdirin ve kaşar peyniri dilimleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşarlar kızarana ve sos kaynayana kadar pişirin.Çanak Köfte ‘ler hazır. Afiyet olsun !

Diğer Tariflerimiz

Çökertme Kebabı

  • 300 g dana kontrfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Et marinasyonu için;

Tarifi Gör ›

Bazlama Burger

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı 
  • 500 g orta yağlı köftelik kıyma (kaburga bölümü, tercihen çift çekilmiş olmalı)
Tarifi Gör ›

Dana Nuar

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (et için)
  • 800 g dana nuar dilimleri (yağsız ve sinirsiz dana but eti)
Tarifi Gör ›

Kayseri Yağlaması

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 g dana kıyma
Tarifi Gör ›