Bizim Mutfak

Çanak Köfte

Çanak Köfte

Çanak Köfte

Kaç Kişilik: 4-6 Kişilik

Çanak Köfte Malzemeleri Nelerdir ?

Köftesi için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 400 g kıyma

İçi için;

  • 1 su bardağı garnitür

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri dilimleri

Salçalı sosu için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Domates Çorbası
  • 3.5 veya 4 su bardağı su
Paylaş:

Çanak Köfte Nasıl Yapılır ?

1
Çanak Köfte tarifi için ;bir karıştıma kabına kıymayı alın. Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ve üzerinde yazan miktarda suyu, ince kıyılmış maydanozu kıymanın üzerine ekleyip iyice özleşene kadar yoğurun. Kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak çanak şeklini verin ve fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.

2
Köfteler pişerken domates sosunu hazırlayın. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyun. Eridikten sonra suyunu ve Bizim Mutfak Domates Çorbası’nı ekleyin ve kıvam alana kadar pişirip kenara alın.

3
Kızaran köfteleri fırından alın ve garnitürü içlerine paylaştırın. Üzerine pişirdiğiniz sosu gezdirin ve kaşar peyniri dilimleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşarlar kızarana ve sos kaynayana kadar pişirin.Çanak Köfte ‘ler hazır. Afiyet olsun !

Diğer Tariflerimiz

Biberiyeli Et Sote Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Et Marinasyon ve Çeşni Karışımı
  • 150 ml su
Tarifi Gör ›

Herse Tarifi (Bayburt Mutfağı)

  • 2 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
  • 200 g kemiksiz dana eti
Tarifi Gör ›

Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Tarifi Gör ›

Kilis Tava Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 g kuzu kıyma
Tarifi Gör ›