Bizim Mutfak

Çanak Köfte

Çanak Köfte

Çanak Köfte

Kaç Kişilik: 4-6 Kişilik

Çanak Köfte Malzemeleri Nelerdir ?

Köftesi için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 400 g kıyma

İçi için;

  • 1 su bardağı garnitür

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri dilimleri

Salçalı sosu için;

  • 1 paket Bizim Mutfak Domates Çorbası
  • 3.5 veya 4 su bardağı su

Çanak Köfte Nasıl Yapılır ?

1
Çanak Köfte tarifi için ;bir karıştıma kabına kıymayı alın. Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ve üzerinde yazan miktarda suyu, ince kıyılmış maydanozu kıymanın üzerine ekleyip iyice özleşene kadar yoğurun. Kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak çanak şeklini verin ve fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.

2
Köfteler pişerken domates sosunu hazırlayın. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyun. Eridikten sonra suyunu ve Bizim Mutfak Domates Çorbası’nı ekleyin ve kıvam alana kadar pişirip kenara alın.

3
Kızaran köfteleri fırından alın ve garnitürü içlerine paylaştırın. Üzerine pişirdiğiniz sosu gezdirin ve kaşar peyniri dilimleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşarlar kızarana ve sos kaynayana kadar pişirin.Çanak Köfte ‘ler hazır. Afiyet olsun !

Diğer Tariflerimiz

Kemik Suyu Bulyonlu Mantı

  • 2 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 500 g hazır mantı
Tarifi Gör ›

Fırında Sebzeli ve Beşamelli Köfte

  • 1 kase brokoli 
  • 1 kase karnabahar 
Tarifi Gör ›

Anne Köftesi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 gram kıyma
Tarifi Gör ›

Sebzeli Kavurma

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
Tarifi Gör ›