Bizim Mutfak

Çikolata Ve Muz Dolgulu Berliner Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Çikolata Ve Muz Dolgulu Berliner Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Çikolatalı Puding
  • 1 adet Bizim Mutfak Muzlu Puding
  • 500 g un
  • 145 ml süt
  • 60 g toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta
  • 2 yumurta sarısı
Paylaş:

Tarifin Hikayesi

Kızartılarak hazırlanan bu yumuşacık hamur işi, çikolata ve muz dolgusu sayesinde klasik tatlılara nefis bir alternatif sunuyor. Bizim Mutfak Çikolatalı Puding ve Muzlu Puding ile hazırlanan iç dolgu, her lokmada tatlı ve dengeli bir sürpriz sunuyor. Özenle mayalanmış hamur ve dikkatle hazırlanan pudinglerle, ev yapımı bu lezzet küçük bir pastane mutluluğuna dönüşüyor. Küçük ama etkili bir dokunuşla, sofralarınıza fark katan bir tatlıya dönüşüyor.

Kaç Kişilik8-10
Hazırlık Süresi90 Dk
Pişirme Süresi-
Zorluk SeviyesiOrta

Çikolata Ve Muz Dolgulu Berliner Nasıl Yapılır ?

Çikolata Ve Muz Dolgulu Berliner Tarifi
1
Bir çırpma kasesine maya, süt ve şekeri alıp tahta kaşık ile çırpıp 15 dk dinlendirmeye bırakın.

2
Ardından sütü ekleyip çırpın.

3
Oda sıcaklığındaki tereyağı ekleyip unu yavaş yavaş eleyerek eklemeye devam edin.

4
Hamur çırpılamayacak kadar katılaştığı zaman tezgaha alıp pürüzsüz kıvam alana kadar yoğurun.

5
Hamuru büyük bir kaseye alıp üstünü kapatarak oda sıcaklığında 45 dk mayalandırmaya bırakın.

6
Bu esnada Bizim Mutfak Çikolatalı Puding’i ve Muzlu Puding’i paketin arkasındaki talimatlara göre yapın.

7
Mayalanan hamuru tezgaha alıp merdane yardımı ile ortalama 1,5 cm kalınlığında açın.

8
Açtığınız hamuru bardakla kesin, porsiyonlayın ve 30 dk dinlendirin.

9
Dinlenen hamurları kızgın yağda bir yüzünü yaklaşık 1,5 dk (çok renk almadan) kızartın.

10
Ardından hazırladığınız pudingleri sıkma torbası yardımı ile berlinerlerin içine sıkın. Afiyet olsun!

Çikolata Ve Muz Dolgulu Berliner Püf Noktası

Hamuru mayalandırmaya özen gösterin. Hamuru kızartırken yağın çok kızgın olmamasına dikkat edin, fazla sıcak yağ hamura çok renk verir. Akışkan formunu koruması için, pudingi çok katılaşmadan sıkma torbasına alın. Berlinerlerin içini doldururken sıkma torbasının ucuna duy takın ve elinizle hamura çok bastırmayın.

Diğer Tariflerimiz

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Tarifi

  • 1.5 kilo balkabağı (kabuksuz)
Tarifi Gör ›
Çilekli Puding Topları Tarifi

Çilekli Puding Topları Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Çilekli Puding
Tarifi Gör ›
Çilekli Pavlova Tarifi

Çilekli Pavlova Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Krem Şanti
Tarifi Gör ›