Bizim Mutfak

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması

Kaç Kişilik: 4

Kayseri Yağlaması Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 g dana kıyma
  • 11 adet lavaş ekmeği
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Maydanoz yaprakları

Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır ?

1
500 gram dana kıymayı tavada suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun, üzerine yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyin.

2
Soğanları ekleyip iyice kavurun, domatesleri ve biberleri doğrayın.

3
Kavurulan harca biber ve domates salçası ekleyip karıştırın. Doğranmış biber ve domatesi de ilave edip 10 dakika kadar pişirin.

4
Pişen harca bir su bardağı sıcak su ve sonra Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ekleyin. Özleşip koyulaşana kadar pişirin.

5
Bir kase yoğurt, bir diş sarımsak ve bir çay kaşığı tuzu ayrı bir kapta karıştırın.

6
11 adet lavaşı tabağa almadan önce tek tek katlayın. Kenarlarını kıymalı karışıma batırıp ilk lavaştan itibaren serdiğiniz her lavaşın üzerine tek tek kıymalı harçtan ekleyip kat kat dizin.

7
11. Son lavaşın da üzerini kıymalı harçla kapladıktan sonra ortasına kaşıkla sarımsaklı yoğurttan dökün. Servis etmeden önce maydanoz yapraklarıyla süsleyin.

Diğer Tariflerimiz

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 300 g dana kaburga
Tarifi Gör ›

Patlıcan Oturtma

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 200 g kıyma
Tarifi Gör ›

Anne Köftesi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 gram kıyma
Tarifi Gör ›

Kemik Suyu Bulyonlu Mantı

  • 2 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 500 g hazır mantı
Tarifi Gör ›