Bizim Mutfak

Milföylü Bademli Pilav Tarifi

Milföylü Bademli Pilav Tarifi

Milföylü Bademli Pilav Tarifi

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Milföylü Bademli Pilav Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 8 yaprak hazır milföy hamuru
  • 2 su bardağı Osmancık pirinç
  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram kabuksuz badem
  • 1/4 limon suyu
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
Paylaş:

Milföylü Bademli Pilav Nasıl Yapılır ?

1
Osmancık pirinci ılık suda 15 dakika ıslatın. Daha sonra pirinçleri iyice yıkayıp süzün. Ardından tencerede tereyağını eritin, yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavurduktan sonra sıcak suda eritilmiş Bizim Mutfak Tavuk Bulyon, şeker ve limon suyu ekleyin.

2
Bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Bademleri yağsız olarak yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Pilavı indirmeye yakın kavrulmuş bademleri serpin. Tencerenin kapağını kapatın. Pilavı demlenmeye bırakın. 2 milföyü üst üste yerleştirip merdane yardımı ile biraz açın.

3
Isıya dayanıklı küçük kaplara milföy hamurlarını kenarlarından dışarı sarkacak şekilde yayın, içine pilavdan doldurun ve bohça şeklinde kapatın. Yağlı kağıt üzerine ters çevirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerine yumurta sarısı sürün.

4
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında milföy hamuru kızarıncaya kadar pişirin.

5
Fırından alın, isteğe göre mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto) Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 300 g dana kaburga
Tarifi Gör ›

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • ½ paket arpa şehriye
Tarifi Gör ›

Karabuğday Pilavı Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
  • 200 g kuşbaşı dana eti
Tarifi Gör ›

Firik Pilavı Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 1 çay bardağı firik bulguru
Tarifi Gör ›