Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Milföylü Bademli Pilav

Milföylü Bademli Pilav

Milföylü Bademli Pilav

4 Kişilik

Milföylü Bademli Pilav Malzemeleri Nelerdir ?

  • 8 yaprak hazır milföy hamuru
  • 2 su bardağı Osmancık Pirinç
  • 50 gram Tereyağ
  • 50 gram kabuksuz badem
  • 1/4 limon suyu
  • 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
Serbest Gezen Tavuk Bulyon

Milföylü Bademli Pilav Nasıl Yapılır ?

1
Osmancık Pirinci ılık suda 15 dakika ıslatın. Daha sonra pirinçleri iyice yıkayıp süzün. Ardından tencerede tereyağı eritin, yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavurduktan sonra sıcak suda eritilmiş Bizim Mutfak Tavuk Bulyon, şeker ve limon suyunu ekleyin.

2
Bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Bademleri yağsız olarak yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Pilavı indirmeye yakın kavrulmuş bademleri serpin. Tencerenin kapağını kapatın. Pilavı demlenmeye bırakın. 2 milföyü üst üste yerleştirip merdane yardımı ile biraz açın.

3
Isıya dayanıklı küçük kaplara milföy hamurlarını kenarlarından dışarı sarkacak şekilde yayın, içine pilavdan doldurun ve bohça şeklinde kapatın. Yağlı kağıt üzerine ters çevirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerine yumurta sarısı sürün.

4
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında milföy hamuru kızarıncaya kadar pişirin.

5
Fırından alın, isteğe göre mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Firik Pilavı

  • 1 çay bardağı firik bulguru
  • 100 gr kuzu but
Tarifi Gör ›

Acem Pilavı

  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 g kuşbaşı dana eti
Tarifi Gör ›

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav

  • 2 su bardağı Baldo Pirinç
  • 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
Tarifi Gör ›

Karabuğday Pilavı

  • 1 Paket Bizim Mutfak Karabuğday Çorba Karışımı
  • 200 gr kuşbaşı dana eti
Tarifi Gör ›