Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Karabuğday Pilavı

Karabuğday Pilavı

Karabuğday Pilavı

Karabuğday Pilavı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 Paket Bizim Mutfak Karabuğday Çorba Karışımı
  • 200 gr kuşbaşı dana eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su
Karabuğday Çorbası

Karabuğday Pilavı Nasıl Yapılır ?

1
Tencere içerisine tereyağı konur ve eritilir. Piyazlık doğranmış soğanlar ve biberler yağda kavrulur. Kuşbaşı doğranmış etler eklenir.

2
Salçalar eklenir ve kavrulur. Bizim Mutfak Karabuğday Çorba Karışımı eklenerek kavurmaya devam edilir, ardından rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve karabiber eklenir.

3
Tüm malzemeler kavurduktan sonra üzerine kaynar su eklenerek kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.

4
Suyunu çektikten sonra 15 dakika dinlendirerek servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Raw Cheesecake (Pişmeyen)

  • 150 gr çiğ fındık ve ceviz karışımı
  • 5 adet hurma (10 dakika sıcak suda beklemiş, çekirdeksiz)
Tarifi Gör ›

Siyez Bulgurlu Falafel

  • 1 Paket Bizim Mutfak Siyez Buğdayı Çorba Karışımı
  • Yarım su bardağı nohut
Tarifi Gör ›

Herse (Bayburt Mutfağı)

  • 2 paket Bizim Mutfak Anadolu Çorba karışımı
  • 200 gr kemiksiz dana eti
Tarifi Gör ›

Bitter Çikolatalı Siyez Kurabiye

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
Tarifi Gör ›