Bizim Mutfak

Karabuğday Pilavı

Karabuğday Pilavı

Karabuğday Pilavı

Karabuğday Pilavı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
  • 200 g kuşbaşı dana eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Karabuğday Pilavı Nasıl Yapılır ?

1
Karabuğday Pilavı için ;tencere içerisinde tereyağını eritin. Piyazlık doğranmış soğanları ve biberleri yağda kavurun. Kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin.

2
Salçaları da ekleyin ve kavrun. Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorba Karışımı’nı da ilave ederek kavurmaya devam edin. Ardından rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve karabiberi de ekleyin

3
Tüm malzemeleri kavurduktan sonra üzerine kaynar su ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.

4
Suyunu çektikten sonra 15 dakika dinlendirerek servise hazır hale getirin. Karabuğday Pilavı hazır.Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Firik Pilavı

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 1 çay bardağı firik bulguru
Tarifi Gör ›

Sebzeli Demleme Usulü Arpa Şehriye Pilavı

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • ½ paket arpa şehriye
Tarifi Gör ›

Acem Pilavı

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı pirinç
Tarifi Gör ›

Pane Tavuklu Mantarlı Pilav

  • 1 tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
Tarifi Gör ›