Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Ramazan Kebabı Tarifi

Ramazan Kebabı Tarifi

Ramazan Kebabı Tarifi

4-6 Kişilik

Ramazan Kebabı Tarifi Malzemeleri Nelerdir ?

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 1su bardağı arpacık soğan
  • 1çay kaşığı tuz
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 1su bardağı su
  • 1,5su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 adet patlıcan (1 parmak kalınlığında kesilmiş, kızartılmış)
  • 2 adet patates (küp doğranmış, kızartılmış)
  • 5 adet köy biberi (kızartılmış)
  • 1 adet domates

Salçalı Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

  • 2 su bardağı su
Kemik Suyu Bulyon

Ramazan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır ?

1
İri doğradığınız patlıcanları, küp doğradığınız patatesleri, çekirdeklerini aldığınız köy biberlerini kızgın yağda kızartın ve fazla yağını süzdürün.

2
Ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte kuşbaşı etleri mühürleyin ve suyunu salıp, çektikten sonra arpacık soğanları ekleyin.

3
Arpacık soğanlar çok hafif yumuşadıktan sonra Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon, tuzunu, karabiberini ve 1 su bardağı suyunu da ekleyip, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Eğer suyunu çok çekerse yarım bardak su ekleyebilirsiniz.

4
Etler yumuşayınca, haşlanmış nohutları tencereye ekleyin ve güzelce karıştırıp, ocaktan alın.

5
Isıya dayanıklı bir fırın kabının tam ortasına etli nohut karışımını koyun.

6
Etrafına kızartılmış patlıcan ve patatesleri güzelce dizin.

7
Köy biberleri ve iri dilimlediğiniz domatesleri de yerleştirdikten sonra hazırladığınız salçalı sosu hepsinin üzerine gezdirin.

8
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar 25 dakika fırınlayın. Fırından çıktıktan sonra, tabaklara paylaştırıp sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Diğer Tariflerimiz

Sulu Köfte

  • Bizim Mutfak Kemik Suyuna Mercimek Çorbası
  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
Tarifi Gör ›

Sebzeli Rulo Köfte

  • 500 g kıyma
  • 1 paket Bizim Mutfak köfte harcı
Tarifi Gör ›

Soslu Çökertme Kebabı

  • 300 gr. Dana eti (Biftek veya bonfile) 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Tarifi Gör ›

İslim Kebabı

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 600 gram dana kıyması ya da tavuk kıyması
Tarifi Gör ›