3 adet patlıcan (1 parmak kalınlığında kesilmiş, kızartılmış)
2 adet patates (küp doğranmış, kızartılmış)
5 adet köy biberi (kızartılmış)
1 adet domates
Salçalı Sosu İçin:
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
2 su bardağı su
Ramazan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır ?
1
İri doğradığınız patlıcanları, küp doğradığınız patatesleri, çekirdeklerini aldığınız köy biberlerini kızgın yağda kızartın ve fazla yağını süzdürün.
2
Ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte kuşbaşı etleri mühürleyin ve suyunu salıp, çektikten sonra arpacık soğanları ekleyin.
3
Arpacık soğanlar çok hafif yumuşadıktan sonra Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon, tuzunu, karabiberini ve 1 su bardağı suyunu da ekleyip, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Eğer suyunu çok çekerse yarım bardak su ekleyebilirsiniz.
Isıya dayanıklı bir fırın kabının tam ortasına etli nohut karışımını koyun.
6
Etrafına kızartılmış patlıcan ve patatesleri güzelce dizin.
7
Köy biberleri ve iri dilimlediğiniz domatesleri de yerleştirdikten sonra hazırladığınız salçalı sosu hepsinin üzerine gezdirin.
8
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar 25 dakika fırınlayın. Fırından çıktıktan sonra, tabaklara paylaştırıp sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.