Bizim Mutfak

Tavada Zerdeçallı Tavuk

Tavada Zerdeçallı Tavuk

Tavada Zerdeçallı Tavuk

Kaç Kişilik: 2

Tavada Zerdeçallı Tavuk Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon 
  • 2 su bardağı su (400 ml) 
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal 
  • 4 parça tavuk eti, tercihen derili kalça eti 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet soğan, jülyen doğranmış 
  • 2 adet büyük domates
  • 1 adet kırmızı acı biber
  • Yarım demet maydanoz 

Tavada Zerdeçallı Tavuk Nasıl Yapılır ?

1
Tavada Zerdeçallı Tavuk için 2 bardak sıcak suyu, zerdeçalı ve Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u bir kasede iyice homojen hale gelene kadar karıştırın. Kenarda bekletin.

2
Zeytinyağının yarısını derin bir tavada veya tencerede ısıtın. Tavuk etlerinin her tarafını tavada mühürleyin.

3
Tavuk etlerini tavanın içinden alıp kenarda bekletin. Domatesleri küp küp doğrayın. Biberi ince ince doğrayın. Maydanozu da irice doğrayın.

4
Tavanın içinde jülyen doğranmış soğanı, kalan zeytinyağı ile birlikte kavurun. Domatesleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte pişirin.

5
Zerdeçallı tavuk suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca tavuk etlerini yerleştirin.

6
Doğranmış maydanozu, çok ince doğranmış acı biberi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte yarım saat pişirdikten sonra Tavada Zerdeçallı Tavuk hazır.Afiyet olsun.

Diğer Tariflerimiz

Patlıcan Oturtma

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 200 g kıyma
Tarifi Gör ›

Pratik Çiğ Köfte

  • 2 adet Bizim Mutfak %25 Az Tuzlu Et Bulyon
  • 2 su bardağı çiğköftelik esmer bulgur
Tarifi Gör ›

Mor Lahanalı ve Zencefilli Detoks Çorbası

  • 1 paket Bizim Mutfak Az Tuzlu Kremalı Mantar Çorbası 
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
Tarifi Gör ›

Fellah Köfte

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • Yarım su bardağı kısırlık bulgur
Tarifi Gör ›