Yazın kavurucu sıcaklarında mutfağa girmek çoğu zaman cazip bir fikir değildir. Hele ki ocak başında uzun uzun yemek pişirmek, keyfimizi bir anda kaçırabilir. Böyle anlarda devreye giren soğuk çorbalar hem pratik şekilde hazırlanmaları hem de serinletici etkileriyle sofraların yıldızı olmaya aday. Hafif ve doyurucu seçeneklerden olan bu ferahlatıcı çorbaları, yaz günlerinde ideal bir öğün seçeneği olarak değerlendirebilirsiniz.
Sizin için seçtiğimiz, pişirme gerektirmeyen 3 nefis soğuk çorba tarifine mutlaka göz atın:
Ayran Aşı Malzemeleri Nedir?
Ayran Aşı Nasıl Hazırlanır?
Yoğurt ve suyu iyice çırpın. Haşlanmış buğday ve nohutları ekleyin. Tuzunu ayarlayın, nane ile lezzetlendirin. Servis etmeden önce dolapta güzelce soğutun. Dilerseniz servis sırasında içine buz atarak ekstra serinlik katabilirsiniz. Üzerini süslemek için iri kıyılmış ceviz ve yeşillikleri kullanabilirsiniz.
Soğuk Pancar Çorbası Malzemeleri Nedir?
Soğuk Pancar Çorbası Nasıl Hazırlanır?
Pancarları haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Yoğurt ve soğuk suyu karıştırın. İçine pancarı, ezilmiş sarımsağı, tuzu ve baharatları ekleyin. Rengiyle göz dolduran bu çorbayı buzdolabında iyice soğutun. Üzerini dereotu veya maydanozla süsleyerek servis edin.
Avokadolu Salatalık Çorbası Malzemeleri Nedir?
Avokadolu Salatalık Çorbası Nasıl Hazırlanır?
Avokadoyu ortadan ikiye kesin, çekirdeğini çıkarın ve kaşıkla içini alın. Salatalığı soyup iri parçalara bölün. Tüm malzemeleri blendera alın: avokado, salatalık, yoğurt (veya yoğurtsuz tercih ederseniz sadece su), sarımsak, limon suyu, taze otlar, tuz ve karabiber. Pürüzsüz kıvama gelene kadar blenderdan geçirin. Gerekirse biraz daha su ekleyerek kıvamını ayarlayın.
Dolapta en az 1 saat dinlendirin. Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirin, birkaç yaprak taze nane veya fesleğenle süsleyin.
Soğuk çorbalar sadece ferahlatmakla kalmaz, aynı zamanda hafif öğünler için de ideal alternatiflerdir. Yaz sıcağında sofralarınızı renklendirmek ve serinlemek için bu çorbaları mutlaka deneyin.
Afiyetle, serinlikle kalın.