Bizim Mutfak

Tarhana Cipsi ve Yayla Dip Sos Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Tarhana Cipsi ve Yayla Dip Sos Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Tarhana Çorbası
  • 2 su bardağı su
  • 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve paprika

Sos için:

  • 1 paket Bizim Mutfak Yayla Çorbası
  • 2 su bardağı su
  • 170 gr yoğurt
  • 2 dal nane
  • 2 dal fesleğen
  • 2 dal reyhan
  • 3 dal maydanoz
  • Tuz ve paprika
  • Bir yemek kaşığı limon suyu
Paylaş:

Tarifin Hikayesi

Pratik atıştırmalık arayanlar için harika bir tarif! Tarhana cipsi, çıtır dokusu ve hafif baharatlı aromasıyla hem çay saatlerinde hem de film keyiflerinde tüketebileceğiniz pratik bir lezzet. Yanında Bizim Mutfak Yayla Çorbası ve yoğurtla hazırlanan dip sos, cipslere ferah bir eşlikçi oluyor.

Kaç Kişilik4-6
Hazırlık Süresi20 Dk
Pişirme Süresi15 Dk
Zorluk SeviyesiKolay

Tarhana Cipsi ve Yayla Dip Sos Nasıl Yapılır ?

Tarhana Cipsi ve Yayla Dip Sos Tarifi
1
1 paket Bizim Mutfak Tarhana Çorbası hazırlayıp soğumaya bırakın.

2
Soğuyan çorbaya 4 su bardağı unu azar azar ekleyerek yoğurun ve hamur haline getirin.

3
Merdane yardımıyla ince olacak şekilde açın.

4
180°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 8 dakika pişirin.

5
Bu sırada dip sos için 1 paket Bizim Mutfak Yayla Çorbası’nı 2 su bardağı suyla hazırlayın ve soğumaya bırakın.

6
Soğuyan çorbaya, aromanın daha yoğun olması için elinizle kopardığınız taze yeşillikleri, yoğurt, limon suyu ve baharatları ekleyip karıştırın.

7
Cipsleri dip sos ile servis edin. Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Çıtır Biberiyeli Akordiyon Patates Tarifi

Çıtır Biberiyeli Akordiyon Patates Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Yerli Besi Et Bulyon
Tarifi Gör ›
Köfteli Sandviç Tarifi

Köfteli Sandviç Tarifi

  • Bizim Mutfak 2’li Köfte Harcı
Tarifi Gör ›