Klasik Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan etli yahni hem doyurucu hem de sofraların yıldızı olacak bir ana yemek. Kuşbaşı, arpacık soğan, bebek patates ve taze mantarın enfes uyumuyla pişen bu tarif, evdeki herkesin favorisi olacak!
Kaç Kişilik4-6
Hazırlık Süresi20 Dk
Pişirme Süresi30 Dk
Zorluk SeviyesiOrta
Etli Yahni Nasıl Yapılır ?
1
Biberleri ince ince doğrayın.
2
Mantar, soğan ve bebek patatesleri biberden daha kalın bir şekilde doğrayın.
3
Altı önceden ısıtılmış az zeytinyağlı tavada sırasıyla; soğan, kuşbaşı et, tuz, kekik, mantar, biberler, patatesler ekleyerek iyice kavurun. Ardından;
4
Sarımsak, baharat ve salçayı ekleyerek orta ateşte kavurmaya devam edin.
5
İyice renk alınca 1 litre sıcak suyu ve 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyonu ekleyerek kısık ateşte 30 dk pişmeye bırakın.