Bizim Mutfak

İslim Kebabı

İslim Kebabı

İslim Kebabı

Kaç Kişilik: 3-4

İslim Kebabı Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 4 adet kemer patlıcan
  • 600 gram dana kıyması ya da tavuk kıyması
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 adet sivribiber
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet domates

İslim Kebabı Nasıl Yapılır ?

1
Patlıcanları uzun ince şeritler halinde kesip kızartın. Kıymayı yoğurma kabının içine alın. Üzerine Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ve kıyılmış maydanozu ekleyip iyice yoğurun. Uzun parmak şeklinde köfteler yapın. Köfteleri 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklediğiniz tavada hafifçe kızartın.

2
Kızarttığınız köfteleri patlıcanların içlerine sarıp kürdan ile tutturun. Hazırladığınız köfteli patlıcanları fırın tepsisine dizin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip içine, salça, tuz, şeker, ince doğradığınız sivri biberleri ve 2 bardak suyu ekleyin ve bu sosu tepsinin dibine ilave edin.

3
Domatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp her bir kürdanın üzerine saplayın. 200 derecede 40 dakika kadar pişmeye bırakın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Yufkalı Rulo Köfte

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 2 adet yufka
Tarifi Gör ›

Herse (Bayburt Mutfağı)

  • 2 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı
  • 200 g kemiksiz dana eti
Tarifi Gör ›

Çökertme Kebabı

  • 300 g dana kontrfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Et marinasyonu için;

Tarifi Gör ›

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 300 g dana kaburga
Tarifi Gör ›