Bizim Mutfak

Anne Mutfağından Uzakta, Anne Yemeği Lezzeti Bizim Mutfak’ta!

Anne Mutfağından Uzakta, Anne Yemeği Lezzeti Bizim Mutfak’ta!

Makarnayı haşlayıp anne yemeklerini özleme devri bitti.

Annelerin lezzetli tarifleri Bizim Mutfak kolaylığıyla buluştu.

Tüm mutfaklar, özlenen mutfaklar gibi sıcacık yemek koktu.

O HERKESİN FAVORİSİ: ANNE KÖFTESİ

En sevdiği yemek annesinin köftesi olanları çok mutlu edecek bir tarifle karşınızdayız.

Bizim Mutfak Köfte Harcı’nın lezzetiyle nerede olursanız olun sizi tekrar çocukluğunuza götürecek, yoğurt sosuyla sofraya serinlik katacak bir tarifle karşınızdayız.

MALZEMELER

Yoğurt sos için:

Domates sos için:

HAZIRLANIŞI

Yoğurt sos için; sarımsakları bir kabın içine rendeleyin. Üzerine cevizleri ufalayarak ekleyin. Süzme yoğurt, fesleğen, nane, dereotunu ekleyerek karıştırın.

Domates sos için; sos kabına 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın. Rendelenmiş domates, kuru fesleğen ve tuzu ekleyip 2-3 dakika pişirin.

Bizim Mutfak Köfte Harcı’yla hazırladığınız köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.

Köfteleri kızgın yağda kızartın. Yoğurt ve domates sosla birlikte sıcak servis yapın.

AYNI ANNE KAHVALTISI: BAKLİYATLI BÖREK

Annelerimizin tarifinden, özlediğimiz pazar kahvaltılarından… Sıcacık, çıtır çıtır Bakliyatlı Börek sayesinde kahvaltıların mutlulukla kesin bir bağlantısı olacak. Börekler pişerken çayları da demlemeyi unutmayın.

MALZEMELER

HAZIRLANIŞI

Harcı için önce Bizim Mutfak Bakliyatlı Anadolu Çorbası Karışımı‘nı üzerini 2 parmak geçecek kadar suda 25 dakika haşlayın.

Diğer yandan soğanı incecik kıyıp yağda kavurun. Haşlanmış bakliyat karışımını üzerine ekleyip, harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Sosu için zeytinyağı, süt ve yumurtaları bir kapta çırpın.

Yufkanın bir tanesini küçük yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine sostan gezdirin.

Diğer yufkayı ikiye bölüp yarısını büzüştürerek tepsiye yayın. Tekrar sos gezdirin. Bakliyatlı harcı üzerine yayın. Yarım yufkayı da aynı şekilde tepsiye yerleştirip sos gezdirin.

Sostan bir miktar ayırın. Dışarda kalan yufkayı tepsinin içine doğru katlayıp, kalan sosu üzerine dökün. 180 derecelik fırında 25 dakika pişirip servis yapın.

TADI DAMAĞINIZDA KALACAK LEZZET: KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI

Annenizin sevgisi gibi olmaz tabii ama biz de sevgimizi kattık. Kokusu satırlardan taşıp burunlara ulaşan Kuru Patlıcan ve Biber Dolması tarifimizi sizin için hazırladık.

MALZEMELER

Pişirmek için;

HAZIRLANIŞI

Geniş bir tencerede su kaynatın ve patlıcanları kaynar suya atıp 10 dakika haşlayıp çıkarın. Ardından biberleri kaynar suya atın, 5 dakika haşlayıp süzgeçe alın ve soğuk sudan geçirin.

Bir tencerede, 1 diş sarımsak rendeleyin, yarım kaşık salça, 1 çay kaşığı pul biberi, naneyi, 1 kaşık nar ekşisi ve yarım çay bardağı zeytinyağını alıp iyice karıştırın ve tencerenin dibine yayın.

İç harç için, pirinci yıkayıp süzün ve bir kaba alın. Bizim Mutfak Bakliyatlı Siyez Buğdayı Çorbası Karışımı’nı ekleyin. Soğanı ve 2 diş sarımsağı ince kıyarak, küp doğradığınız domateslerle birlikte pirinçlere ekleyin. 1 dolu kaşık salçayı, baharatları, nar ekşisini, yarım bardak zeytinyağını da ekleyip iyice karıştırın.

Haşladığımız kuru patlıcan ve biberlerin içlerini üzerlerinde boşluk bırakarak doldurup hazırladığınız tencereye dizin. Sıcak suyun içinde bulyonları eritin. Dolmaların üzerine bir tabak veya dolma taşı kapatın ve üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Ocağa alıp kaynayınca altını kısın ve ağzı kapalı bir şekilde 35-40 dakika kadar pişirin.

Kuru Patlıcan ve Biber Dolması