Bizim Mutfak Köfte Harcı’yla hazırlanan tadına bakanların hafızalarından silinmeyecek nefis tarifler bu yazımızda.
Hem sebzeli hem köfteli doğrusu pek lezzetli! Fırında Sebzeli ve Beşamelli Köfte tarifini Bizim Mutfak Köfte Harcı’yla taçlandırdık. ‘’Bunun tarifi ne?’’ sorularına kendinizi hazırlayın, bizden söylemesi.
MALZEMELER
Köfte için:
Beşamel sos için:
HAZIRLANIŞI
Köfte için ince bulguru yoğurma kabına alın.
Kıymayı, unu, yumurtayı, 1 su bardağı suyu, Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ilave edin.
Elinizle iyice yoğurun.
Kıyma harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.
Köfte hamurlarını buzdolabında bekletin.
Sebzeleri doğrayıp tavada ön kızartmasını yapın.
Köfte hamurlarını da aynı şekilde ön kızartmasını yapın.
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını sos tenceresinde eritin ve üzerine unu ekleyin ve karıştırın.
Un kokusu çıkana kadar kavurduğunuz unun üzerine ılık sütünüzü yavaş yavaş ekleyin.
Ardından tuzu ve muskat rendesini ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin. Sosunuz kıvam alana dek sürekli çırpın. Ocaktan alın, arada bir çırparak ılıtın.
Sebzeleri ve köfteleri fırın tepsisine aktarın.
Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Herkesin bayıldığı hamburgerin lezzetini Türk dokunuşuyla katladık. Nasıl olduğunu merak ediyorsanız tarifimiz Bizim Mutfak farkıyla yazımızın devamında.
MALZEMELER
Köftesi için:
Ayrıca:
Bazlama ekmeği
Dilimlenmiş domates, turşu, kıvırcık marul, hardal
HAZIRLANIŞI
Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı, hardalı, pekmezi ve zeytinyağını karıştırın.
Kıymayı ekleyip yoğurun.
Köfte hamurundan 4 eşit parça elde edin.
Bazlama ekmeğinizin büyüklüğünde şekillendirin.
1-2 tatlı kaşığı yağ ilave edilmiş tavada her iki tarafını kızartın.
Bazlama ekmeğinizi enine ikiye kesin.
Sırasıyla marul yapraklarını, köfteyi, dilimlenmiş domatesi, turşuyu ve tekrar marul yaprakları ile bazlama burgeri tamamlayın.
Dilerseniz patates kızartması ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun!