Bizim Mutfak

Ramazan’da Ayın Menüsü Bizim Mutfak’tan, Afiyetle Yemesi Sizden!

Ramazan ayında paylaşmak bir başka güzel! Sofranızdaki yemeği, kalbinizdeki sevgiyi ve keyifli sohbetleri sevdiklerinizle paylaşmak Ramazan’da çok daha özel. İftar saatinde sofranıza konuk olacak birbirinden enfes Bizim Mutfak lezzetleri ile konuklarınızı ağırlamanın keyfini çıkarın.

Birlikte iftar menülerinize tat katacak tariflere bakmaya ne dersiniz? Çıtır çıtır pidenize eşlik edecek çorba tarifleri, iftar yemeği sonrası çayınıza eşlik edecek tatlı tarifleri ve daha fazlası bu yazımızda! “İftarda ne pişirsem?” diye düşünenler, bi’ göz atın. Paylaşmanın güzelliğini yaşayın!


LEZZETLİ BİR BAŞLANGIÇ: ZERDEÇALLI ZENCEFİLLİ MERCİMEK ÇORBASI 

Değişik çorba tarifleri denemek isteyenler buraya! Basit çorba tariflerimizden olan mercimek çorbası tarifini ufak dokunuşlarla süsleyelim. Ramazan’a özel, pratik çorba tarifimiz iftar sofranıza çok yakışacak. Hem sağlıklı hem farklı bir çorba tarifi, burada sizleri bekliyor. Bu leziz çorbanın sıcaklığını paylaşmak istediğiniz dostlarınıza şimdiden haber verin.

MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyuna Mercimek Çorbası
  • 1,5 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

 

HAZIRLANIŞI

Sos tenceresinde tereyağı eritip pul biber ekleyelim. 

Bir tencerede Bizim Mutfak Kemik Suyuna Mercimek Çorbası’nı hazırlayalım. Çorbamız kaynayana dek pişirelim.

Kaynattığımız Bizim Mutfak çorbamızın içine hazırladığımız sosu ekleyelim. Zerdeçal ve zencefili de ekleyerek kısık ateşte 5-6 dakika daha pişirelim.

Kıtır kıtır Ramazan pidesi de hazır ise afiyet olsun!


YAPILIŞI KOLAY, LEZZETİ OLAY: MİLFÖYDEN KIYMALI MİNİ PİDE

Ramazan ayı denince akla gelen lezzetlerden ilki pide oluyor. Ramazan ayı boyunca iftar yemeği veya kolay sahur yemeği olarak sofranıza eşlik edecek mini lezzet ile tanışın! Lezzeti Ramazan pidesini aratmayan kıymalı mini pideler, evde pide tarifleri arasından en pratiği ve en lezzetlisi! Üstelik komşularınızla paylaşarak bu lezzeti ikiye katlayabilirsiniz.

MALZEMELER

  • 6 adet milföy

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • 1 adet yumurta

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Kıymamızı bir kaba alalım. Rondodan geçirdiğimiz domatesleri kıymamızın üzerine ekleyelim.

Soğan, biber ve maydanozu da rondodan geçirelim. İç harcımıza ekleyelim. Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı, sıvı yağı ve salçayı de ekleyerek iç harcımızı karıştıralım.

Paketten çıkardığımız ve buzu çözülmüş milföylerin her birini ikiye bölelim. Milföyleri oklava ile genişlettikten sonra kenarlarını kıvırıp pide şekli verelim.

Hazırladığımız hamurların içine iç harçtan birer yemek kaşığı koyalım ve yayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Son olarak kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim.

Kızarana dek pişirin. Sonrasında sıcak servis edin. Çıtır çıtır Ramazan pidelerinizi afiyetle yiyin!


BİR TABAK DAHA: RAMAZAN KEBABI

“İftara ne pişirsem?” diye düşünüyorsanız iftar sofralarına yakışacak bu etli lezzeti deneyin. Pratik iftar yemekleri arasından Ramazan kebabı, sofranıza lezzet katacak! Et yemekleri tariflerinden Ramazan ayında da vazgeçmeyenler, bu tarifi çok seveceksiniz. Parmakları yedirten bu lezzeti iftar yemeğinizde sevdiklerinizle paylaşmaya hazır olun!

MALZEMELER

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 1 su bardağı arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 5 adet köy biberi
  • 1 adet domates

Salçalı Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Nohutumuzu haşlarken bir yandan da patlıcanı, biberi ve soyduğumuz patatesi jülyen doğrayalım. Bu malzemeleri kızartalım ve bir kenara alalım.

Kuşbaşı doğradığımız dana etimizi zeytinyağını kızdırdığımız tencereye alıp kavuralım. Bir süre sonra doğradığımız soğanları ekleyerek kavurmaya devam edelim.

Soğanlar pembeleşmeye başladığında yarım su bardağı su, tuz, baharatlar ve Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’u ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya dek pişirelim.

Etler yumuşadığında nohutu ekleyelim, 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alalım.

Kızarttığımız biber, patates ve patlıcanı borcama dizelim. Üzerine eti ve domatesleri serelim. Salça ve su ile hazırladığımız suyu kebabımızın üzerinde gezdirelim.

İftar menüsünün yıldızı Ramazan kebabının üzerini folyo ile kapatalım ve önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim. Folyoyu çıkarıp 5-10 dakika daha pişirdikten sonra iftara yemeğiniz hazır! Afiyet olsun.


LEZZETİN EN HAFİF HALİ: PUDİNGLİ KADAYIF

İftar için yemekler hazırsa, sıra tatlımızda! Ramazan ayında kadayıf tatlısı gibi klasikleri ufak dokunuşlarla farklı lezzetlere dönüştürmeye ne dersiniz? Sütlü tatlı severleri mutlu edecek pudingli kadayıf tatlısı tarifine bi’ şans verin. İftar sonrası tatlı keyfini dostlarınızla paylaşmak güzeldir!

MALZEMELER

  • 2 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding
  • ½ paket hazır kızarmış kadayıf
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

HAZIRLANIŞI

Bizim Mutfak Vanilyalı Puding’i hazırlayalım. Bir tencereye 2 paket Bizim Mutfak Vanilyalı Puding’i boşaltalım ve 1 litre süt ekleyelim. Pudingimiz hazır olduktan sonra kenarda soğumaya bırakalım.

Borcamda tatlımızı yapacağız, borcama kadayıfın yarısını koyalım. Üzerine pudingin tamamını döküp eşit şekilde yayalım. 

Kalan kadayıfı pudingin üzerine dökelim. Buzdolabında tatlımızı en az 1 saat dinlendirdikten sonra lezzet paylaşılmaya hazır, afiyet olsun!