Bizim Mutfak

Serinleten Yaz Tatlıları İçin Kıvam Tutturma İpuçları

Serinleten Yaz Tatlıları İçin Kıvam Tutturma İpuçları

Yaz Tatlıları

Sıcak yaz aylarında serin bir tatlıya kim hayır diyebilir ki? Özellikle pudingler, krem şantili pastalar ve çikolata soslu nefis dondurmalar… Üstüne bir de doğru kıvamı tutturduysanız tadından yenmez. Peki tatlıları hazırlarken kıvamları nasıl ayarlayacağız? İşte sizin için serinleten yaz tatlılarında kıvam tutturma ipuçları:

Puding

Buzdolabından çıkmış bir kâse Bizim Mutfak Çikolatalı Puding; serinliği, lezzeti ve pratik hazırlanışıyla yazın vazgeçilmezlerindendir. Bizim Mutfak Çikolatalı Puding’i tam kıvamında hazırlayabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı adımlar ise şöyle:

  1. Pişirirken sürekli karıştırın. Topaklanma olmadan homojen bir kıvam elde edin.
  2. Ocaktan almadan önce 1-2 dakika daha pişirin. Pudingin kıvamını yoğunlaştırın.
  3. Soğurken üzerine streç film örtün ve oda sıcaklığında soğutun. İnce kaymak tabakanın oluşumunu engelleyin.
  4. Servis etmeden önce blenderdan geçirin veya ince bir tel çırpıcı kullanın. Daha pürüzsüz bir doku sağlayın.

Puding

Krem Şanti

Konu süslemek ve tatlılara lezzet katmaksa akla ilk gelen ürün Bizim Mutfak Krem Şanti’dir. Kıvamı tam bir krem şanti için dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları var.

  1. Soğuk sütü azar azar ekleyin ve yavaşça karıştırın. Topaklanmayı engelleyin.
  2. Mikser yerine tel çırpıcı kullanın. Krem şantiniz daha hafif bir dokuda olsun.
  3. Çırpma işlemini önerilen sürede bitirin. İdeal bir kıvam elde edin.
  4. Hazırladıktan sonra buzdolabında soğutun. Daha iyi kıvam almasını sağlayın.

Krem Şanti

Çikolatalı Sos

Bizim Mutfak Çikolatalı Sos, dondurmadan keklere, meyveden pastalara kadar birçok tatlıya lezzet katıyor. Siz de tam kıvamında bir Bizim Mutfak Çikolatalı Sos hazırlamak istiyorsanız işte birkaç püf noktası:

  1. Isıtırken ara ara karıştırın, homojen bir kıvam sağlayın.
  2. Çok koyu ise 1-2 yemek kaşığı sıcak süt ekleyin.
  3. Çok sulu ise 1-2 dakika daha ısıtın.
  4. Parlak bir görünüm için 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin.

Damak çatlatan tatlılar hazırlamanın anahtarı doğru kıvamdır. Bu kıvam tutturma ipuçları sayesinde yaz sıcaklarını unutturacak leziz tatlılar yapabilirsiniz. Serin günler dileriz, afiyet olsun!

Çikolatali Sos