Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

6 Kişilik

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto) Malzemeleri Nelerdir ?

  • 300 gr dana kaburga
  • 1 adet defneyaprağı
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Tane karabiber
  • 1 adet kereviz yaprağı
  • 50 gr Tereyağı
  • 1 su bardağı risotto pirinci
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet sivri biber
  • 1,5 su bardağı sebze suyu
  • 1 tablet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Kemik Suyu Bulyon

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto) Nasıl Yapılır ?

1
Dana kaburga için kaburgayı bir fırın tepsisine alın. Üzerini dört beş parmak geçecek kadar bol su, 1 adet kabuğu soyulmuş bütün soğan, doğranmış 1 adet havuç, 2 diş sarımsak, defne ile kereviz yaprağı ve kabuğu soyulup dörde bölünmüş kerevizi ilave edin.

2
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında (arada suyunu çekince su ilavesi ederek) 3 saat pişirin. Fırını kapatın, suyunu pilavda kullanmak üzere ayırın. Risotto için Tereyağı eritip iyice kızdırın. Pirinci, bezelyeyi ve ince kıyılmış biberi ilave edin. 5 dakika boyunca kavurun.

3
Sıcak sebze suyunda Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’lu karışımı ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın.

4
Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, krema ve rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırın. Pilav demlenince servis tabağına aktarın, üzerine dana kaburgayı yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Gravy Soslu Bonfile

  • 30 ml zeytinyağı
  • 500 gr bonfile
Tarifi Gör ›

Soslu Çökertme Kebabı

  • 300 gr. Dana eti (Biftek veya bonfile) 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Tarifi Gör ›

İslim Kebabı

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 600 gram dana kıyması ya da tavuk kıyması
Tarifi Gör ›

Acem Pilavı

  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 g kuşbaşı dana eti
Tarifi Gör ›