Bizim Mutfak

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto) Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 300 g dana kaburga
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Tane karabiber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet kereviz yaprağı
  • 50 g tereyağı
  • 1 su bardağı risotto pirinci
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet sivri biber
  • 1,5 su bardağı sebze suyu
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto) Nasıl Yapılır ?

1
Dana kaburga için kaburgayı bir fırın tepsisine alın. Üzerini dört beş parmak geçecek kadar bol su, 1 adet kabuğu soyulmuş bütün soğan, doğranmış 1 adet havuç, 2 diş sarımsak, defne ile kereviz yaprağı ve kabuğu soyulup dörde bölünmüş kerevizi ilave edin.

2
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında (arada suyunu çekince su ilavesi ederek) 3 saat pişirin. Fırını kapatın, suyunu pilavda kullanmak üzere ayırın. Risotto için tereyağını eritip iyice kızdırın. Pirinci, bezelyeyi ve ince kıyılmış biberi ilave edin. 5 dakika boyunca  kavurun.

3
Sıcak sebze suyuna Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’lu karışımı ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın.

4
Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, krema ve rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırın. Pilav demlenince servis tabağına aktarın, üzerine dana kaburgayı yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Ramazan Kebabı Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tarifi Gör ›

Sulu Köfte

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyuna Mercimek Çorbası
  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
Tarifi Gör ›

Fırında Sebzeli ve Beşamelli Köfte

  • 1 kase brokoli 
  • 1 kase karnabahar 
Tarifi Gör ›

Garnitürlü Çanak Köfte

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Tarifi Gör ›