Bizim Mutfak
0

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto)

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto) Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 300 g dana kaburga
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Tane karabiber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet kereviz yaprağı
  • 50 g tereyağı
  • 1 su bardağı risotto pirinci
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet sivri biber
  • 1,5 su bardağı sebze suyu
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav (Risotto) Nasıl Yapılır ?

1
Dana kaburga için kaburgayı bir fırın tepsisine alın. Üzerini dört beş parmak geçecek kadar bol su, 1 adet kabuğu soyulmuş bütün soğan, doğranmış 1 adet havuç, 2 diş sarımsak, defne ile kereviz yaprağı ve kabuğu soyulup dörde bölünmüş kerevizi ilave edin.

2
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında (arada suyunu çekince su ilavesi ederek) 3 saat pişirin. Fırını kapatın, suyunu pilavda kullanmak üzere ayırın. Risotto için tereyağını eritip iyice kızdırın. Pirinci, bezelyeyi ve ince kıyılmış biberi ilave edin. 5 dakika boyunca  kavurun.

3
Sıcak sebze suyuna Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’lu karışımı ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın.

4
Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, krema ve rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırın. Pilav demlenince servis tabağına aktarın, üzerine dana kaburgayı yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Diğer Tariflerimiz

Çıtır Balık

  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 2 fileto mezgit 
Tarifi Gör ›

Patlıcan Oturtma

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 200 g kıyma
Tarifi Gör ›

Sebzeli Çeşnili Fırında Hindi

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 125 g tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış olmalı 
Tarifi Gör ›

Sulu Köfte

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyuna Mercimek Çorbası
  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
Tarifi Gör ›