Bizim Mutfak

Fish & Chips Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Fish & Chips Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 2 adet mezgit
  • 2 adet patates
  • 3 – 4 yemek kaşığı kapari
  • 4 adet salatalık turşusu
  • Yarım bağ maydanoz
  • 5 – 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu
  • Yumurta (harç için)
  • Tuz karabiber pul biber
Paylaş:

Tarifin Hikayesi

Balık severler için hafif, çıtır ve aromatik bir tarif: Fish & chips! İncecik dilimlenmiş mezgitler, Bizim Mutfak Çıtır Pane ile kaplanıp kızartılıyor ve kapari, maydanoz ve turşu ile servis edilerek eşsiz bir lezzet sunuyor. Dilerseniz ana yemek olarak, dilerseniz de meze sofralarında rahatlıkla yer verebilirsiniz.

Kaç Kişilik4-6
Hazırlık Süresi20 Dk
Pişirme Süresi10 Dk
Zorluk SeviyesiKolay

Fish & Chips Nasıl Yapılır ?

Fish & Chips Tarifi
1
Derin bir tencerede yağınızı ısıtın.

2
Salatalık turşularını ve maydanozları ince ince doğrayın.

3
Derin bir kasede kapari, doğranmış salatalık turşusu ve maydanoz, süzme yoğurt, mayonez, karabiber, hardal, limon suyu ve baharatları karıştırın.

4
Mezgitleri ve patatesleri parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.

5
Mezgitleri önce yumurtaya, sonra Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı’na bulayın.

6
Mezgitleri ve patatesleri kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.

7
Hazırladığınız sosu bir kaba alıp, mezgit ve patateslerle birlikte servis edin.

Diğer Tariflerimiz

Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi

Garnitürlü Çanak Köfte Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
Tarifi Gör ›
Sebzeli Rulo Köfte Tarifi

Sebzeli Rulo Köfte Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
Tarifi Gör ›