Köz Kapya ve Chili Biberli Çorba Malzemeleri Nelerdir ?
Malzemeler:
6 adet kapya biber
1 adet büyük boy domates
1 adet acı chili biber
3 diş sarımsak
1 adet küçük boy soğan
1 adet Tavuk Suyu Bulyon (Serbest Gezen Tavuk Bulyon)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
2 su bardağı sıcak su
Köz Kapya ve Chili Biberli Çorba Nasıl Yapılır ?
1
Biberlerin ve domatesin çekirdeklerini temizledikten sonra gelişigüzel doğrayın.
2
Yağlanmış fırın tepsisine biberleri, domatesleri, kabuğunu soyduğunuz sarımsakları, dörde kestiğiniz soğanı yayın. Üzerine zeytinyağını gezdirin, tuzu ve karabiberi serpin.
3
200 dereceye ayarlı fırında, biberler yumuşayana kadar közleyin.
4
Tepsiyi fırından alın, tencerenin içine aktarın. Üzerine kontrollü olarak sıcak su ve Tavuk Suyu Bulyon ekleyin. Blenderde püre haline getirdikten sonra ocağın üzerine alın. 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
5
Kruton ekmek için: 2 dilim tost ekmeğini küçük kareler şeklinde kesin.
6
Tavaya Bizim Mutfak bakliyatlı çorba karşımının içindeki hazır baharat karışımını ve 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağı alın. Ekmekleri bu karışımda 2-3 dakika çevirip soğumaya alın.
7
Çorbayı kaseye alın. Üzerine kremayı gezdirin. Krutonları serpiştirip servis yapın.