Bizim Mutfak

TATLI BİR YAZ

TATLI BİR YAZ

Sıcak yaz günlerinde sofranıza çok yakışacak pratik Bizim Mutfak tarifleriyle bu yaz da tatlıya doyacaksınız.

TAM BİR YAZ TATLISI: ÇİLEKLİ PUDİNG TOPLARI

Bizim Mutfak Çilekli Puding’in ve Bizim Mutfak Krem Şanti’nin olduğu her tarif lezzetlidir ama bu tarif bambaşka. Görünüşüyle de tadıyla da misafirlerinizi hayran bırakacak Çilekli Puding Topları tarifimizi hemen deneyin.

MALZEMELER

Üzeri için:

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye Bizim Mutfak Çilekli Puding, toz şeker, irmik ve sütü alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ilk sıcağının çıkması için birkaç dakika bekletin. Ilınmış pudinge Bizim Mutfak Krem Şanti ve vanilyayı ilave ederek karıştırın.

Elinizi yakmayacak kadar soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak top şeklinde yuvarlayın. Bu işlem sırasında elinizi hafifçe ıslatmanız kolay şekil vermenizi sağlayacaktır.

Hazırladığınız puding toplarının bir kısmını Hindistan cevizine, bir kısmını toz Antep fıstığına ve diğer bir kısmını da pirinç fındığa bulayarak servis tabağına alın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

ÇOCUKLUĞA YOLCULUK: PRATİK ROKOKO PASTA

Annelerimizin günlerinde yiyip bayıldığımız o harika tatlıya Bizim Mutfak pratikliği kattık. Pratik Rokoko Pasta’yı Bizim Mutfak Krem Şanti ve Bizim Mutfak Çikolatalı Sos ile tatlandırdık. Tam da yaz günlerine yakışır, serinletici bu tarifi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

MALZEMELER

Dolgu kreması için:

Servis için:

HAZIRLANIŞI

Rondodan geçirip un haline getirdiğiniz kakaolu bisküvi ile sütü bir kasede iyice karıştırın. Malzemeler iyice birleştikten sonra 20-22 cm’lik bir kalıba alın ve buzdolabına kaldırın.

Krema için soğuk süt ve Bizim Mutfak Krem Şanti’yi kabarana kadar çırpın. Bezeleri elinizle ufalayarak şantiye ekleyin ve bir spatula yardımıyla sönmeyecek şekilde karıştırın.
Hazırladığınız dolgu kremasını bisküvi katmanının üzerine yayın. Hazırladığınız tatlıyı iyice soğuması için en az 3 saat derin dondurucuda bekletin.

Bizim Mutfak Çikolatalı Sos’u süt ile sürekli karıştırarak pişirin. Sosu buzdolabına alarak soğumasını sağlayın.

Donmuş pastayı kalıptan çıkartarak dilimleyin. Servis tabağına aldığınız tatlının üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu gezdirin ve Antep fıstığı serperek servis edin. Afiyet olsun.