Bizim Mutfak
#bizimmutfak

YAZ AYLARINDA İYİ GİDER: BİZİM MUTFAK’TAN PRATİK VE HAFİF TATLILAR!

YAZ AYLARINDA İYİ GİDER: BİZİM MUTFAK’TAN PRATİK VE HAFİF TATLILAR!

Şerbetli tatlılara elveda, en güzel sütlü tatlılara merhaba!
Serinleten lezzetler ve ikramlık tatlılar Bizim Mutfak’tan geliyor.
Sıcak yaz aylarında hem sizi uğraştırmayacak hem de lezzetiyle kendine hayran bırakacak pratik hafif tatlılar bu yazımızda!

KOLAY OLDUĞU KADAR LEZZETLİ: ÇİKOLATA SOSU EŞLİĞİNDE PRATİK PROFİTEROL
Çikolata aşıklarını mutlu edecek bir lezzetle karşınızdayız. 

Çikolata sosuyla, içindeki hafif ve enfes kremasıyla pratik profiterol tarifi sizlerle. Alıştığınız hazır tatlıları aratmayacak, yiyen tadına doyamayacak! Üstelik kolay yapımıyla yaz aylarında favoriniz olacak.

MALZEMELER

Kreması için:

Üzeri için:

 

HAZIRLANIŞI
Profiterol kremamızı hazırlamak için bir tencereye sütü, şekeri, unu ve yumurtayı ekleyelim. Koyu bir kıvam alana dek orta ateşte karıştıralım, kıvam almaya başlayınca vanilyayı ekleyip bir kez daha karıştıralım ve ocaktan alalım.

Bir tencereye su ve margarini ekleyip eritelim. Ardından un ekleyerek sürekli karıştıralım. Hazırlanan hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra yumurtayı ekleyelim, 15 dakika daha dinlendirelim.

Birer tatlı kaşığı hamuru pişirme kâğıdı üzerine dökelim. Aralarda boşluk bırakmayı unutmayalım! Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. Bu sırada Bizim Mutfak Çikolata Sos ve sütü bir tencerede talimatlara göre hazırlayalım.

Oda sıcaklığında bekleyen hamurumuzun altını bıçakla delelim, içine kremamızı dolduralım. Hazırladığımız sosu üzerine döküp servis edelim.

Sütlü tatlı çeşitlerinin en lezzetlisi profiterol hazır, afiyet olsun!

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur

PASTANE LEZZETİNİ ARATMAYACAK: PRATİK TİRAMİSU
Hazır tatlılardan daha lezzetli, daha hafif ve çok pratik! İtalya’dan mutfaklarımıza giren, kupta sütlü tatlılar arasında herkesin favorisi bir tarifle geldik. 

Yaz tatlılarının başında gelen ve herkesin sevgilisi pratik tiramisu tarifimizi mutlaka denemelisiniz!

MALZEMELER

Bisküvileri ıslatmak için:

Üzeri için:

 

HAZIRLANIŞI

Bizim Mutfak Vanilyalı Puding’i ve sütü bir tencerede kıvama alana dek pişirelim. Oda sıcaklığına gelene dek bekletelim, ara sıra karıştıralım. Oda sıcaklığına geldiğinde labneyi ve Bizim Mutfak Krem Şanti’yi ekleyerek pudinge yedirelim. 

Kedidili bisküvileri kıralım ve kahveyle ıslatarak kuplarımıza yerleştirelim. Üzerine bir kat puding dökelim. Kuplar dolana dek bu işlemi tekrarlayalım. Kalan pudingi üzerlerine yayalım ve kupta sütlü tatlımızı dolapta dinlendirelim.

Servis etmeden önce kakao serpmeyi unutmayın. Afiyet olsun!