Menü
Ana Sayfa
Çorbalar
Bulyonlar
Harçlar & Çeşniler
Tatlılar
Tarifler
Ramazan’a Özel Tarifler
Fazlasıyla Lezzet
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
#bizimmutfak
Ana Sayfa
Ürünler
ÇORBALAR
BULYONLAR
HARÇLAR & ÇEŞNİLER
TATLILAR
Tarifler
Ramazan’a Özel Tarifler
Fazlasıyla Lezzet
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Blog
Kurumsal
Biz Kimiz
Ev Dışı Tüketim
İhracat Ürünleri
Sertifikalarımız
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi
Tarif Kategorileri
Fazlasıyla Lezzet
Az Tuzlu Çok Lezzetli Tarifler
Süper Tok Tutan Tarifler
Çorbalar
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Sebze Yemekleri
Sağlıklı Salatalar / Hafif Tarifler
Makarnalar
Pilavlar
Aperatifler
Pratik Tatlılar
Çocuklar İçin
Ana Sayfa
/
Tarifler
/ Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi
Malzemeler
Nasıl Yapılır
Medya
Zeytinyağlı Pırasa Dolması Malzemeleri Nelerdir ?
Sosu için:
1 adet Bizim Mutfak Et Bulyon
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı sıcak su
6-8 dal pırasa
1 su bardağı pirinç
1 adet kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 dal kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Ürüne Git ›
Paylaş:
Zeytinyağlı Pırasa Dolması Nasıl Yapılır ?
1
Pırasaları bir karış aralıklarla kesin ve kenarlarına bıçakla kesik attıktan sonra haşlayın.
2
Haşladığınız pırasaları yapraklarına ayırın.
3
İç pilavı için pirinç, soğan, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın.
4
Hazırladığınız harcı pırasaların içine koyup, sarın ve uygun bir tencereye dolmaları dizin.
5
Sosu için olan tüm malzemeleri ayrı bir bardak ya da kâsede karıştırın.
6
Bizim Mutfak Et Bulyon’u su da çözdürüp, iyice karıştırarak pırasa dolmalarının üzerine dökün.
7
Dolmaları kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Diğer Tariflerimiz
Fırında Vişneli Biber Dolması Tarifi
Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Tarifi Gör ›
Bezelyeli Patates Sandal Tarifi
Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
Tarifi Gör ›
Fırında Patatesli Enginar Tarifi
1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
Tarifi Gör ›
Kıymalı Pırasa Dolması Tarifi
15 adet büyük boy kalın pırasa
Tarifi Gör ›