Bizim Mutfak

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk Tarifi

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk Tarifi

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk Tarifi

Kaç Kişilik: 4

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk Malzemeleri Nelerdir ?

  • Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 3-4 adet inceltilmiş tavuk göğüs eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 g istiridye mantarı
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sarımsak
  • Taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
Paylaş:

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır ?

1
Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı’nı derince bir kaba boşaltın. İnceltilmiş tavuk etlerini önce yumurtaya, sonra da paneye bulayıp sıvı yağını kızdırdığınız tavada önlü arkalı kızartın. İstiridye mantarlarını şerit halinde doğrayın. Tereyağını tavaya alıp kızdırın.

2
Halka şeklinde kesilmiş sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Şerit halinde kesilmiş istiridye mantarlarını ekleyip soteleyin.

3
Sotelenen mantarların üzerine kremayı dökün. Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika pişirdikten sonra üzerine taze kekik serpin.

4
Mantarlı sosu düz bir tabağa yayın. Üzerine panelenmiş tavukları yerleştirin. Dilerseniz çeşitli yeşilliklerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Diğer Tariflerimiz

Tavuk Şiş Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon
  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
Tarifi Gör ›

Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş Tarifi

  • 3 adet tavuk göğüs eti
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Tarifi Gör ›

Çıtır Tavuk Burger Tarifi

  • 700 g tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
Tarifi Gör ›

Fırında Tavuk Tarifi

  • Yarım tablet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 1 adet bütün tavuk
Tarifi Gör ›