Bizim Mutfak

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk

Kaç Kişilik: 4

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk Malzemeleri Nelerdir ?

  • Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 3-4 adet inceltilmiş tavuk göğüs eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 g istiridye mantarı
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sarımsak
  • Taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır ?

1
Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı’nı derince bir kaba boşaltın. İnceltilmiş tavuk etlerini önce yumurtaya, sonra da paneye bulayıp sıvı yağını kızdırdığınız tavada önlü arkalı kızartın. İstiridye mantarlarını şerit halinde doğrayın. Tereyağını tavaya alıp kızdırın.

2
Halka şeklinde kesilmiş sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Şerit halinde kesilmiş istiridye mantarlarını ekleyip soteleyin.

3
Sotelenen mantarların üzerine kremayı dökün. Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika pişirdikten sonra üzerine taze kekik serpin.

4
Mantarlı sosu düz bir tabağa yayın. Üzerine panelenmiş tavukları yerleştirin. Dilerseniz çeşitli yeşilliklerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Diğer Tariflerimiz

Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş

  • 3 adet tavuk göğüs eti
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Tarifi Gör ›

Tavuk Fajita

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
  • 2 adet fileto tavuk göğsü (200’er gramlık)
Tarifi Gör ›

Tavuk Güveç

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 75 g tereyağı
Tarifi Gör ›

Tarhanalı Tavuk Baget

  • 1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası
  • 8 adet tavuk baget
Tarifi Gör ›