Bizim Mutfak

Maş-Kek Tarifi

Maş-Kek Tarifi

Maş-Kek Tarifi

Maş-Kek Malzemeleri Nelerdir ?

  • 2 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışımı
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı ceviz
Maş Çorbası
Paylaş:

Maş-Kek Nasıl Yapılır ?

1
Maş-Kek tarifi için ; Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışımı’nı fırın tepsine serip 200 derecede 25 dakika fırınlayın.

2
Fırınlanan karışımı blendera alarak un haline getirin. Sirke ve karbonatı ayrı yerde köpürtüp aktive edin.

3
Yumurta, şeker, yağ, kakao ve vanilini çırpın; sirke ve Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışımı’nı ekleyerek kek karışımınızı hazırlayın.

4
Haşlanmış nohutları yavaş yavaş ekleyerek blenderda parçalayın.

5
En son iri dövülmüş cevizleri de ekleyerek kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.

6
180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Maş-Kek ‘i 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Elmalı Fit Tatlı Tarifi

  • 4 yemek kaşığı Bizim Mutfak Bakliyatlı Karabuğday Çorbası Karışımı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Tarifi Gör ›

Çikolata Sosu ile Profiterol Hamur Tarifi

  • 1 su bardağı su 
  • 1 su bardağı un
Tarifi Gör ›

Saray Sarması Tarifi

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
Tarifi Gör ›

Çikolata Soslu Anne Keki Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Puding 
  • 3 adet yumurta 
Tarifi Gör ›