Bizim Mutfak
#bizimmutfak

Maş-Kek

Maş-Kek

Maş-Kek

Maş-Kek Malzemeleri Nelerdir ?

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 paket Bizim Mutfak Maş Çorba Karışımı
Maş Çorbası Karışımı

Maş-Kek Nasıl Yapılır ?

1
Bizim Mutfak Maş Çorba Karışımını fırın tepsine serip 200 derecede 25 dakika fırınlayın.

2
Fırınlanan karışımı blendera alarak un haline getirilir. Sirke ve karbonat ayrı yerde köpürtülüp aktive edilir.

3
Yumurta, şeker, yağ, kakao, vanilin çırpılarak sirke ve Bizim Mutfak Maş Çorba Karışımı eklenilir. Kek karışımınız hazırlanır.

4
Haşlanmış nohutlar yavaş yavaş eklenerek blenderda parçalanılır.

5
En son iri dövülmüş cevizler de eklenerek kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına karışım dökülür.

6
180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edilir. Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Hibeş Yatağında Ispanak Kökü

  • 150 gr tahin
  • 1-2 yemek kaşığı ılık su
Tarifi Gör ›

Bitter Çikolatalı Siyez Kurabiye

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
Tarifi Gör ›

Kinoalı Tabule Salatası

  • 1 paket Bizim Mutfak Kinoalı Çorba Karışımı
  • 1 demet maydanoz
Tarifi Gör ›

Herse (Bayburt Mutfağı)

  • 2 paket Bizim Mutfak Anadolu Çorba karışımı
  • 200 gr kemiksiz dana eti
Tarifi Gör ›