Bizim Mutfak
0

Maş-Kek

Maş-Kek

Maş-Kek

Maş-Kek Malzemeleri Nelerdir ?

  • 2 paket Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışımı
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı ceviz

Maş-Kek Nasıl Yapılır ?

1
Maş-Kek tarifi için ; Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışımı’nı fırın tepsine serip 200 derecede 25 dakika fırınlayın.

2
Fırınlanan karışımı blendera alarak un haline getirin. Sirke ve karbonatı ayrı yerde köpürtüp aktive edin.

3
Yumurta, şeker, yağ, kakao ve vanilini çırpın; sirke ve Bizim Mutfak Bakliyatlı Maş Çorbası Karışımı’nı ekleyerek kek karışımınızı hazırlayın.

4
Haşlanmış nohutları yavaş yavaş ekleyerek blenderda parçalayın.

5
En son iri dövülmüş cevizleri de ekleyerek kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.

6
180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Maş-Kek ‘i 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Diğer Tariflerimiz

Ağlayan Kek

  • 2 tepeleme yemek kaşığı Bizim Mutfak Çikolatalı Sos
  • 4 yumurta
Tarifi Gör ›

Pudingli Mozaik Pasta

  • 1 paket Bizim Mutfak Çikolatalı Puding
  • 2.5 su bardağı süt
Tarifi Gör ›

Gelin Pastası

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
Tarifi Gör ›