Siyez Buğdaylı ve Elmalı Kereviz Salatası Malzemeleri Nelerdir ?
1 paket Bizim Mutfak Siyez Buğdaylı Bakliyatlı çorba karışımı
2 adet kereviz (1/2 kg)
3 adet yeşil elma
1 adet küçük havuç
Sosu için
50 ml sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı krema veya mayonez
2 yemek kaşığı hardal
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Üzeri için
1-2 yemek kaşığı ince kıyılmış ceviz veya Antep fıstığı
1 çay kaşığı çörek otu
Siyez Buğdaylı ve Elmalı Kereviz Salatası Nasıl Yapılır ?
1
Sos malzemelerinin tümünü bir kaba alarak çırpın.
2
Siyez buğdaylı çorba karışımını haşlayıp süzün. 2 elmanın üst bölümünü kapak gibi kestikten sonra içlerini oyun.
3
Elma içleri ile kabuklarını soyduğunuz 1 adet elma, kereviz ve havucu rendeleyin. Haşlanmış bakliyat karışımını ilave edin ve bekletmeden hazırladığınız sosla karıştırın. 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
4
Üst bölümü kapak gibi kestiğiniz elmaların içini dinlendirdiğiniz elmalı kereviz salatası ile doldurun. Üzerine Antep fıstığı ve çörek otu serpin ve kapağı hafif kapalı olarak servis edin.