Bizim Mutfak

Ev Yapımı Fındık Lahmacun

Ev Yapımı Fındık Lahmacun

Ev Yapımı Fındık Lahmacun

Kaç Kişilik: 4

Ev Yapımı Fındık Lahmacun Malzemeleri Nelerdir ?

Hamur için:

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt (ılık)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker

İç harcı için:

  • 300 gram dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber, pul biber, tuz

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Ev Yapımı Fındık Lahmacun Nasıl Yapılır ?

1
Hamur için, mayayı geniş bir kaseye alıp, süt ve şekerle çözdürün. Ardından yoğurt, tereyağı, tuz ve unu ekleyerek yoğurun.

2
Hamurun üzerini örtüp mayalandırmaya bırakın.

3
İç harcı için, kıyma, soğan, maydanoz, baharatlar, ceviz ve Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon’u ekleyip yoğurun.

4
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açın. Üzerine hazırladığınız iç harcı sürün.

5
Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

6
Fırından çıkan fındık lahmacunlara dilerseniz soğan salatası ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Diğer Tariflerimiz

Hibeş Yatağında Ispanak Kökü

  • 150 g tahin
  • 1-2 yemek kaşığı ılık su
Tarifi Gör ›

Vejateryen Köfteli Humus

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı tahin
Tarifi Gör ›

Mercimekli Kıymalı Börek

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
Tarifi Gör ›

Patlıcanlı Sufle

  • 1 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 2 adet yumurta
Tarifi Gör ›