Bizim Mutfak

Tavuk Şiş Tarifi

Tavuk Şiş Tarifi

Tavuk Şiş Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Tavuk Şiş Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon
  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • Yarım su bardağı yogurt
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2-3 adet kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Paylaş:

Tavuk Şiş Nasıl Yapılır ?

1
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.

2
Tavukların üzerine yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ekleyin ve karıştırın.

3
Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon’u sıcak suda eritip, bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. 1 saat buzdolabında dinlendirin.

4
Tavukları şişlere dizip, aralara biberleri ekleyin. Tavada her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Diğer Tariflerimiz

Tavuk Güveç Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Tavuk Bulyon
  • 75 g tereyağı
Tarifi Gör ›

Yelpaze Tavuk Tarifi

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet iri doğranmış kapya biber
Tarifi Gör ›

Çıtır Tavuk Lokum Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 7-8 parça parmak şeklinde doğranmış tavuk eti
Tarifi Gör ›

Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
  • 700 g tavuk bonfile
Tarifi Gör ›