Bizim Mutfak

Yelpaze Tavuk

Yelpaze Tavuk

Yelpaze Tavuk

Kaç Kişilik: 2

Yelpaze Tavuk Malzemeleri Nelerdir ?

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet iri doğranmış kapya biber
  • 1/2 adet dilimlenmiş kabak
  • 1/2 adet dilimlenmiş kırmızı soğan
  • 2 dilim limon

Sosu için:

  • 1 tablet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Yelpaze Tavuk Nasıl Yapılır ?

1
Tavuk göğüs etlerinin orta kısmına kesikler atarak cepler oluşturun.

2
Kabak, kapya biber, soğan ve limon dilimlerini bu ceplere sırayla yerleştirin.

3
Bir kasede maydanoz, zeytinyağı, sarımsak, kekik ile sıcak suda erittiğiniz Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu sosu tavuk göğüslerinin üzerine gezdirin ve önceden ısıttığınız 185 derece fırında 25-30 dakika kontrollü olarak pişirin.

Diğer Tariflerimiz

Tavuk Şiş

  • 1 adet Bizim Mutfak Serbest Gezen Tavuk Bulyon
  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
Tarifi Gör ›

Çıtır Tavuk Burger

  • 700 g tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
Tarifi Gör ›

Tavuk Fajita

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
  • 2 adet fileto tavuk göğsü (200’er gramlık)
Tarifi Gör ›

Tarhanalı Tavuk Baget

  • 1 yemek kaşığı Bizim Mutfak Kemik Suyuna Tarhana Çorbası
  • 8 adet tavuk baget
Tarifi Gör ›