Bizim Mutfak

Yelpaze Tavuk

Yelpaze Tavuk

Yelpaze Tavuk

Kaç Kişilik: 2

Yelpaze Tavuk Malzemeleri Nelerdir ?

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet iri doğranmış kapya biber
  • 1/2 adet dilimlenmiş kabak
  • 1/2 adet dilimlenmiş kırmızı soğan
  • 2 dilim limon

Sosu için:

  • 1 tablet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Yelpaze Tavuk Nasıl Yapılır ?

1
Tavuk göğüs etlerinin orta kısmına kesikler atarak cepler oluşturun.

2
Kabak, kapya biber, soğan ve limon dilimlerini bu ceplere sırayla yerleştirin.

3
Bir kasede maydanoz, zeytinyağı, sarımsak, kekik ile sıcak suda erittiğiniz Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu sosu tavuk göğüslerinin üzerine gezdirin ve önceden ısıttığınız 185 derece fırında 25-30 dakika kontrollü olarak pişirin.

Diğer Tariflerimiz

Çıtır Tavuk Lokum

  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 7-8 parça parmak şeklinde doğranmış tavuk eti
Tarifi Gör ›

Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş

  • 3 adet tavuk göğüs eti
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Tarifi Gör ›

Kremalı Tavuk Bonfile

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
  • 700 g tavuk bonfile
Tarifi Gör ›

Sebzeli Tavuk Şnitzel

  • 1 paket Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
  • 4 adet ince dövülmüş tavuk göğüs eti
Tarifi Gör ›