Bizim Mutfak

Yelpaze Tavuk Tarifi

Yelpaze Tavuk Tarifi

Yelpaze Tavuk Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Yelpaze Tavuk Malzemeleri Nelerdir ?

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet iri doğranmış kapya biber
  • 1/2 adet dilimlenmiş kabak
  • 1/2 adet dilimlenmiş kırmızı soğan
  • 2 dilim limon

Sosu için:

  • 1 tablet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
Paylaş:

Yelpaze Tavuk Nasıl Yapılır ?

1
Tavuk göğüs etlerinin orta kısmına kesikler atarak cepler oluşturun.

2
Kabak, kapya biber, soğan ve limon dilimlerini bu ceplere sırayla yerleştirin.

3
Bir kasede maydanoz, zeytinyağı, sarımsak, kekik ile sıcak suda erittiğiniz Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon’u ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu sosu tavuk göğüslerinin üzerine gezdirin ve önceden ısıttığınız 185 derece fırında 25-30 dakika kontrollü olarak pişirin.

Diğer Tariflerimiz

Kremalı Tavuk Bonfile Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
  • 700 g tavuk bonfile
Tarifi Gör ›

Tavada Zerdeçallı Tavuk Tarifi

  • 1 adet Bizim Mutfak Az Tuzlu Tavuk Bulyon 
  • 2 su bardağı su (400 ml) 
Tarifi Gör ›

Tavuk Fajita Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Marinasyon ve Çeşni Karışımı (tavuk için)
  • 2 adet fileto tavuk göğsü (200’er gramlık)
Tarifi Gör ›

Tarhana Kaplamalı Çıtır Tavuk Şiş Tarifi

  • 3 adet tavuk göğüs eti
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Tarifi Gör ›