Bizim Mutfak

Karnıyarık

Karnıyarık

Karnıyarık

Kaç Kişilik: 4

Karnıyarık Malzemeleri Nelerdir ?

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 4 adet patlıcan
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıcak su

Karnıyarık Nasıl Yapılır ?

1
Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve uzunlamasına ikiye kesin. Tuzlu suda bekletip acısının çıkmasını sağlayın.

2
Yeşil biberleri yıkayıp doğrayın. Domatesleri rendeleyin veya küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin.

3
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Derin yağda arkalı önlü kızartın.

4
Bir tavada sıvı yağı ısıtın. Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.

5
Kıyma kavrulunca doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

6
Ardından rendelenmiş veya doğranmış domatesleri, ve salçayı ekleyin. Malzemeler iyice karışana kadar pişirip Bizim Mutfak Köfte Harcı’nı ekleyin.

7
Patlıcanların ortasını hafifçe bastırarak açın ve içlerine hazırladığınız kıymalı karışımı paylaştırın.

8
Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sıcak suyu ve salçayı karıştırıp ekleyin ekleyin.

9
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika), karnıyarıklar fırından çıktıktan sonra sıcak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Diğer Tariflerimiz

Ramazan Kebabı Tarifi

  • 1 paket Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tarifi Gör ›

Sebzeli Kavurma

  • 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
  • 500 gram kuşbaşı dana eti
Tarifi Gör ›

Sebzeli Rulo Köfte

  • 1 paket Bizim Mutfak Köfte Harcı
  • 500 g kıyma
Tarifi Gör ›

Kemik Suyu Bulyonlu Mantı

  • 2 adet Bizim Mutfak Kemik Suyu Bulyon
  • 500 g hazır mantı
Tarifi Gör ›